Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Форум за изкуствения интелект събра в Бургас близо 500 участници

  29.05.2024 15:26  
Форум за изкуствения интелект събра в Бургас близо 500 участници

 

Близо 500 участници от цялата страна пристигат в Бургас за участие във второто издание на големия двудневен образователен форум, посветен на изкуствения интелект – EduBurgas „Вдъхновители на образователни трансформации“, който ще се проведе на 29 и 30 май в Конгресния център до Морска гара.

Национален форум EduBurgas е инициатива на РУО-Бургас и Община Бургас, която има за цел да създаде пространство за диалог между образователните експерти и заинтересованите страни за промотиране на иновации в българското училище и повишаване качеството на образованието.

Второто издание на форума „Вдъхновители на образователни трансформации“ е посветено на две изключително актуални и важни теми, вълнуващи както учениците, така и техните учители - „Изкуственият интелект – предизвикателства и възможности“ и „Социално - емоционално учене“.

И тази година посетителите ще могат да разгледат практическите работилници, представящи всичко най-ново в тази област от компании и образователни организации във фоайето на Конгресния център.

Част от панелистите са: Петър Петров – главен директор по изкуствен интелект в „Eleven”, Наталия Митева – заместник-министър на образованието и науката, проф. Станимир Стоянов е професор във Факултета по математика и информатика на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.