Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас ИЗБОРИ 2024 Мнения

Петър Волгин, кандидат за евродепутат: „Възраждане“ трябва да бъде в Европейския парламент, защото партията защитава интересите на страната

  30.05.2024 11:21  
Петър Волгин, кандидат за евродепутат: „Възраждане“ трябва да бъде в Европейския парламент, защото партията  защитава интересите на страната

 

Дона МИТЕВА

Среща със симпатизанти от ПП „Възраждане“ в Бургас проведе вторият в листата за Европарламент Петър Волгин. Според него най-важният въпрос в момента е  за войната и за мира.  

С гражданите той коментира десетки въпроси, свързани със свободата на словото, незаинтересоваността на младите хора към изборите, образованието им и ценностите. Разясни функцията на Европейския парламент и това как трябва да се защитават националните интереси в него.

За образованието на младежите той каза: „Образованието,  което върви в България има много малко общо с нормалните ценности,  с българската история, с българската традиция, с българската култура и това според мен е целенасочено. Целенасочено децата и младежите биват обучавани в такъв дух, който няма нищо общо с България”.

Волгин има намерение, ако стане евродепутат да развива ютуб канала си, за да може пряко да коментира ставащото в Страсбург и Брюксел на хората в България.

„Иска ми се повече хора да разбират какво се случва в европейския парламент, защото това пряко касае страната ни. Всичко, което се решава там има директно отражение върху нашия живот“, обобщи Волгин.Той призова всички да гласуват и то за двата вида избори на 9 юни.

 „Ако искаме в България да се случват добри неща, ние трябва да гласуваме за партии, които са в състояние да гарантират тези добри неща. „Възраждане“ със сигурност е такава партия, след като аз участвам в нея.

„Възраждане“ трябва да бъде в Европейския парламент, защото партията преди всичко защитава интересите на страната, а не залага на евроантлантически ценности, нито на интересите на посолства или партньори“, обяви още кандидатът за евродепутат.

 За това, за което той лично би се застъпил и би работил на европейски ниво  е предоговаряне на „Зелената сделка“, която е в абсолютен ущърб  на страната ни.

Волгин жалонира и други сериозни теми, по които би работил:  „Ако бъде избран за евродепутат ще настоявам за предоговаряне на Зелената сделка, ще работя за свободата на медиите, предоговаряне на пакта за миграцията и взетите в Европа решения да са изцяло в интерес на България.

Личното ми послание ще е, че трябва да се отърсим от робското усещане, от усещането, че някой друг решава съдбата ни, че ние сме просто едни пионки. Ние не сме пионки, а хора със собствено мнение и трябва да го изразяваме“, категоричен бе Петър Волгин.

На срещата с Волгин присъстваха още  кандидатът за евродепутат Мариян Иванов, кандидатите за народни представители Звезделина Каравелова, Борис Аладжов, Александър Койчев, Виктория Върбанова, членове и симпатизанти на „Възраждане“ в Бургас.

Партия "Възраждане" е с № 12 в интегралната бюлетина.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!