Понеделник, 01 Юли 2024
    
Поморие

Четири шахматни маси в СУ „Иван Вазов“ – Поморие ще развиват детския интелект

  30.05.2024 12:27  
Четири шахматни маси в СУ „Иван Вазов“ – Поморие ще развиват детския интелект

В двора на Средно училище „Иван Вазов“ – Поморие се състоя истински двоен празник: бяха представени красивите шахматни бетонни маси, дарени от Ротари клуб-Поморие, и бяха наградени учениците с най-високи постижения в националните състезания на Сдружението на българските начални учители. Децата получиха награди, грамоти, сребърни и златни медали, връчени им от кмета Иван Алексиев. Алексиев поздрави малчуганите за брилянтното представяне в състезанията и изказа благодарност към директорката на училището г-жа Петя Казакова и президента на Ротари клуб Николай Николов за поредната чудесна съвместна инициатива, допринасяща за развитието на естествения интелект и още редица ценни качества сред подрастващите.

„Днешното тържество по един безспорен начин показва партньорството между нашата образователна институция и Ротари клуб – Поморие. Съпричастието към училището не е абстрактно, то има своето материално изражение, но по-далечната цел в случая е духовното, интелектуалното израстване на децата ни. Колкото и да е голяма ролята на изкуствения интелект днес, има неща, на които IT-технологиите не могат да ни научат. Има неща, на които можем да се научим само ние, човеците, с нашата сетивност и душевност. Затова и цялата училищна общност дава много висока оценка точно на това дарение от Ротари клуб“, коментира г-жа Петя Казакова, като изрази благодарност за съдействието и на Община Поморие.

Дарените 4 бетонни маси са на стойност 7000 лева. Две от тях са с включени комплекти за шахмат и „Не се сърди, човече“ и са разположени в двора на „малкото училище“ (начален етап на обучение), а другите две маси са пред сградата с ученици от 4. до 12. клас.

Община Поморие, СУ „Иван Вазов“ – Поморие и Ротари клуб – Поморие отправят апел към всички малки и големи посетители на училищните дворове: Нека пазим!