Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Принцеса Стефани търси новия си замък след като бе изгонена от мол „Галерия“

  31.05.2024 14:47  
Принцеса Стефани търси новия си замък след като бе изгонена от мол „Галерия“

Стефани е красива и социална котка, която до скоро беше талисман на зоомагазин „Стефанов“ и кафе „Коста“ в бургаския мол „Галерия“. Тя бе обичана и грижливо обгрижвана от персонала и клиентите на магазина, живеейки живот на истинска принцеса.

За съжаление, ситуацията за Стефани се променя рязко, когато управата на мола получава оплакване за присъствието на бездомна котка в обекта.

„Въпреки че Стефани беше кастрирана, обезпаразитявана и грижливо гледана, тя се оказа нежелан обитател по време на предстоящия туристически сезон. Управата на мола, известна със строгите си правила, наложи предписание до 2 юни котката да бъде премахната от обекта. Това решение разтревожи персонала на зоомагазин „Стефанов“, които със свити сърца потърсиха помощ за спасяването на тяхната обичана принцеса. Стефани беше приета от СНЦ Гласът на животните , които осигуриха безопасност и грижа за нея. Котката мина прегледи в City Vet и тестовете показаха, че е здрава. Сега тя очаква нов дом, достоен за нейната социалност и милия й характер“, пишат до медиите от Гласа на животните.

Според тях случаят на Стефани подчертава разликата в отношението към бездомните животни в България и други развити страни, където животни в моловете са често срещано явление и се полагат грижи за тях. Това е пореден пример за необходимостта от промяна на общественото отношение и по-хуманни практики към бездомните животни в нашата страна.

„Докато Стефани чака своя нов дом, този случай е призив за размисъл и действие в подкрепа на хуманното отношение към животните в България. Стефани заслужава дворец, както всяка принцеса, и ние се надяваме тя скоро да го намери“, завършват от асоциацията.

От Гласът на животните се надяват на силна обществена реакция срещу несправедливостта. Подобен казус имаше и с котето в пловдивската библиотека.