Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Милена Добрева - музикален педагог, диригентът Георги Милтиядов и цигуларката Олга Дойкова са отличени от „Алегро виваче”

  01.06.2024 16:31  
Милена Добрева - музикален педагог, диригентът Георги Милтиядов и цигуларката Олга Дойкова  са отличени от „Алегро виваче”

 

Милена Добрева получи приза "Музикален педагог на годината" за работата си като преподавател и хоров диригент в Бургас. Наградата връчи проф. Сава Димитров, ректор на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ и член на Обществения съвет на БНР.

На провелата се официална церемония в първо студио на БНР, тя получи признание за дългогодишния си труд като преподавател, педагог и диригент, и постигнатите резултати в хорово изкуство.

Диригентът Георги Милтиядов спечели вота на публиката в категория "Млад музикант на годината". Наградата беше връчена от Стоян Караиванов.

Цигуларката Олга Дойкова, десетокласничка в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас, стана осмият лауреат на наградата "Олга Камбурова" в подкрепа на млад талант, която се определя от екипа на предаването "Алегро виваче". Наградата беше връчена от Веско Ешкенази.

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за церемонията в Първо студио на медията, за да получи наградата си, но във видеообръщение благодари на сулшателите за оказаната чест.

Близо 7 хиляди реални гласа бяха подадени в 33-ото издание на анкетата "Музикант на годината 2023". Слушателите избраха своите фаворити в пет категории сред финалистите, определени от професионално жури според новия регламент на допитването.