Вторник, 02 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

Отборът на ПГРЕ „Г.С. Раковски“ показа какво е кръгова икономика на форума „Изгряващи звезди“

  03.06.2024 14:25  
Отборът на ПГРЕ „Г.С. Раковски“ показа какво е кръгова икономика на форума „Изгряващи звезди“

 

22 учебни компании се пребориха за титлата „Най-добра учебна компания на България за 2024“ на 2 юни  в Експозиционен център „Флора Бургас“ по време на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. Събитието бе финалната част от програма „Учебна компания“ на Джуниър Ачийвмънт България.

„Изгряващи звезди“  събра най-добрите ученически екипи, участвали през тази учебна година в програмата „Учебна компания“, призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество”.

Най-добрата учебна компания на България ще представи страната ни на европейско състезание #Gen_E в началото на юли 2024 г. в Катания, Италия.

По време на събитието в Бургас, ученици на възраст 14-18 г. от цялата страна, участваха в търговско изложение, на което представиха своите бизнес идеи под формата на готов продукт или услуга и презентираха на сцена пред жури.

Целта на състезанията по програма „Учебна компания“ е учениците да демонстрират наученото и да се отличат постиженията на най-добрите, както и да се даде видимост на мрежата от училища на Джуниър Ачийвмънт на национално и на международно ниво.

Единствен финалист от Бургас, бе отборът на ПГРЕ – Г.С. Раковски (PolyCycleHomes) с уастници Ния Обретенова, Ния Славова, Валерия Праматарова и София Сажко от 10 г клас – паралелка Испански език и предприемачество.

Техен ментор и ръководител в последните три години е доц. д-р Виляна Русева, преподавател в Бургаски свободен университет и ПГРЕ – Г.С. Раковски.

Отборът спечели наградата на „Уникредит Булбанк“ в категория „Изгряващи звезди“ за „Най-добра компания в сферата на устойчивостта и кръговата икономика“.

PolyCycleHomes създадоха бизнес проект за изолационни панели от нерециклеруема пластмаса.