Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бизнес Царево

Поредна спирка от турнето по морето на министъра на туризма Евтим Милошев

  03.06.2024 17:03  
 Поредна спирка от турнето по морето на министъра на туризма Евтим Милошев

След Созопол министърът на туризма Евтим Милошев слезе на юг и днес бе на посещение в Царево. Инспекцията му е преди началото на сезона, а той се любува на красотите на южните морски градчета.

Днес бе посрещнат от кмета Марин Киров. Министърът ще е официален гост и на нестинарските игри в с. Българи тази вечер.

По време на посещението си в музея министърът и кметът разгледаха ключови експонати, представящи исторически артефакти и културни ценности на община Царево.

Кметът на Царево изрази благодарност за посещението на министъра, като подчерта важността на сътрудничеството между местната и националната власт.

"С министър Милошев посетихме няколко къмпинга и няколко плажа на територията на община Царево - видяхме, че и в България има места с високо и конкурентно качество, посетихме и незаконния къмпинг до плаж Корал с над 150 незаконни обекта, изградени в земеделски земи, без канализация, без да плащат данъци, такси смет и др. ", заяви Марин Киров.

Двамата направиха обход и на разрушените градски мостове и този към гр. Ахтопол: “Няма част от града или общината без достъп и това е важно. Мостът към Ахтопол е отворен за движение, мостът на плаж Нестинарка също е отворен. Работи се активно по моста за кв. Василико, по моста в кв. Мандра текат съгласувателни процедури. Четири моста в града, един на главния път и няколко по второстепенните пътища бяха повредени или разрушени. За всички има приведени процедури, ще бъдат завършени в срока по договорите.” сподели още кметът на община Царево.

Очаква се да министърът да посети и Приморско.