Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

За седма година ще се проведе „Изгрев парк фест“

  04.06.2024 13:01  
За седма година ще се проведе „Изгрев парк фест“

 

За седма година паркът на к-с Изгрев ще бъде център на забавление, спорт и образователни инициативи, посветени на разделно събиране на биоразградими отпадъци. На 6 юни над 200 участници от ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Йордан Йовков”, СУ „Добри Чинтулов” и НЧ „Съгласие 1905“ гр. Българово ще се включат със сценични изпълнения и изяви.

За първи път седмото издание предлага включване в паралелен уъркшоп за родители за правилно третиране на отпадъците, които едно домакинство генерира. С участието на ПГT „Проф. д-р Асен Златаров“.

Събитието ще бъде открито от ВГ „ИзгревЧета” с песента „Хайде на море”.

Паралелно с концертната програма ще бъдат представени демонстрации на фехтовален клуб „Корсар” и Диск голф България, зумба с Ади, изложба на победителите в конкурс „Мечта”, детски стрийт арт с Ателие за самоделия и споделено рисуване с „Елфина”, забавна фотосесия в парка и зелена библиотека.

Изгрев парк фест се реализира с подкрепата на Община Бургас. Организатор е НЧ „Изгрев 1909”. Медийни партньори на събитието са БНР Бургас, в-к „Черноморски фар“ и PoligrafF.net.