Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас ИЗБОРИ 2024

От „Солидарна България“ очакват на тези избори социологическият балон да се спука

  05.06.2024 13:14  
От „Солидарна България“ очакват на тези избори социологическият балон да се спука

 

Дона МИТЕВА

Българските работници още са далече от средно европейско ниво по отношение подобряване условията на труда, работните места и повишаване на техните доходи. Не веднъж и два пъти в тази кампания се опитахме да достигнем до всички  хора, изразявайки приоритетите на Коалиция „Солидарна България“. Ние сме про- работническа коалиция и в следващото Народно събрание ще отстояваме техните права и интереси – социални и професионални. За по-добри условия на живот. Това коментира при закриване на кампанията в Иван Кирилов, първи в листата на „Солидарна България“ във Втори многомандатен избирателен район.

Той жалонира и първите действия, с които ще се захванат при влизане в Народното събрание: повишаване на минималната работна заплата за страната, въвеждане на колективни трудови договори в предприятията. „Ще търсим по-различен начин на обратна връзка към обикновения човек от страна на политическия елит. Ще започнем системно да говорим в парламента за работника и неговите доходи“, категоричен е той.

От „Солидарна България“ на този етап не чертаят никакви коалиционни планове преди да излязат изборните резултати. Не смятат и упорито да търсят партньори. По скоро  ясно са заявили своите приоритети и цели и очакват да бъдат търсени за партньорство.

„Първо трябва да видим изборните резултати. Колко политически трупове ще има след тях. По отношение на лявото не веднъж и два пъти г –жа Григорова заяви в медийното пространство, че инициативата за неговото разделение датира от преди десет години. И не Коалиция „Солидарна България е тази, която  води до разделение на политическите  формации в ляво, а по-скоро едни дългогодишни политически лидери, повече от които изхабени и неприпознати вече в обществото за бъдещето на интересите на хората продължават да се инатят и да заемат политически постове и да се опитват да диктуват политики, които според нашата Коалиция не са в интерес на хората“, обясни Иван Кирилов  ситуацията в лявото политическо пространство.

Дали ще има дълъг живот новия парламент от „Солидарна България“ не се наемат да коментират поради това, че има редица фактори, които ще повлияят. „Нагледахме се последните дни на едни пъстри социологически проучвания. Това, което ние ясно заявяваме, че на 9 юни социологическият балон ще се спука. И колкото да се опитват да ни изхвърлят зад борда, ние ще бъдем част от петдесетия парламент“, категоричен е Кирилов.

Своята подкрепа за „Солидарна България“ изрази и Живко Табаков, познато лице от политиката, депутат в 45 и 46 Народно събрание:

„Госпожа Григорова е новото лице в политиката. Причината да изразя своята подкрепа към „Солидарна България“, е това, че те ме спечелиха с ангажимента си към работещите хора“.