Понеделник, 01 Юли 2024
    
Созопол

Монтират първите табелки със стихове по созополски пейки

  05.06.2024 14:28  
Монтират първите табелки със стихове по созополски пейки


Инициативата „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, ще стартира на 7.06.2024г. / петък/ в 11.00ч. до фонтана в градската градина на Созопол, съобщават от администрацията.
След изключителния интерес към обявения от общината конкурс за авторски стихове, вдъхновени от Созопол, в който взеха участие над сто поети от цялата страна, започва и поетапното поставяне на гравираните върху дъбови табелки четиристишия на пейките в града.
Първите табелки с поезия ще монтира лично кметът на общината Тихомир Янакиев.
Останалите стихове ще бъдат поставени от автора на идеята –  Виолета Георгиева, която осъществи безвъзмездно и практическата й реализация – от подбора на дъбовите табелки – парчета от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.
С монтажа ще й помогне и друг созополчанин – Ончо Ованесов, който също прие присърце идеята Созопол да радва своите жители и гости с артистични и романтични стихопейки.
Със съдействието си за осъществяването на проекта управата на община Созопол за пореден път показа, че е отворена към творчески идеи и различни инициативи и общността може да разчита на пълната й подкрепа.