Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бизнес

Министърът на туризма Евтим Милошев от Несебър: Трябва да си върнем немския турист в България!

  06.06.2024 12:50  
Министърът на туризма Евтим Милошев от Несебър: Трябва да си върнем немския турист в България!

Моника ИЛИЕВА

Министърът на туризма Евтим Милошев даде старт на най-мащабния рекламен туристически форум „Изживей България“ в Несебър, заявявайки амбициозно – „Трябва да направим всичко, за да си върнем немските туристи в България!“. Форумът е организиран от Министерството на туризма, в партньорство с концесионера на Летище Бургас и Летище Варна – „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и Асоциацията на инкаминг агенциите в страната (AIA). Той се провежда в дните от 5 до 7 юни, в него ще вземат участие над 180 представители от сферата на туристическия бранш от Германия, Австрия и Швейцария.

Целта на организаторите е да се популяризира българският туристически продукт сред представители на трите държави, които са сред най-големите и значими пазари за развитието на туризма в страната. Събитието е част от маркетинговата стратегия на Министерството на туризма, която има за цел да утвърди имиджа на България като дестинация с отлични възможности за летен туризъм.

„Аз съм от поколението, което помни летата, в които германският турист беше най-важният гост по нашето Черноморие. Щастлив съм да бъда тук, заедно с вас – представители на немскоговоряща Европа, за да можем да поговорим, да поработим и да върнем немския турист в Слънчев бряг и в България. Поне две поколения германци пазят слънчеви спомени от нашата страна“, с тези думи министър Евтим Милошев откри най-значимото туристическо събитие по Южното Черноморие.„

"Нашето желание е да си върнем немските туристи, туристите от Австрия и Швейцария. Да достигнем нивата преди пандемията от COVID-19. Два са факторите, които могат да помогнат. На първо място – туристическият продукт, който предлагаме, на второ – въздушната свързаност", коментира служебният министър на туризма.

Веднага след посещението си в Несебър Евтим Милошев отпътува за Шкорпиловци и заедно с министрите на здравеопазването и околната среда и водите ще направят инспекция на морската вода. Инициативата им не е случайна, а свързана с истерията около чистотата на морската вода по родното Черноморие след авария с язовирната стена в Украйна. „Помним, че миналата година започна много негативна кампания срещу Българското Черноморие. Това се случи след инцидент в Украйна. Появиха се много неистински новини за замърсяване на нашето крайбрежие. Ще направим проби. Заявявам категорично – нашето море е чисто", акцентира министър Милошев. 

Как ще повлияе фалитът на тpeтия нaй-гoлям тypoпepaтop в Eвpoпа – FТІ Grоuр – в чийтo ĸaтaлoг влизaт ĸypopтитe Cлънчeв бpяг и Злaтни пяcъци – очаквайте коментар по темата от Иван Грошев, председател на УС на Асоциацията на инкаминг агенциите.