Понеделник, 01 Юли 2024
    
Несебър

В Несебър последни строителни дейности по важни за града и общината обекти

  06.06.2024 15:46  
В Несебър последни строителни дейности по важни за града и общината обекти
Кметът Николай Димитров инспектира обектите
  Пресцентър Община Несебър

Кметът Николай Димитров инспектира напредъка  на строителните дейности по уличната мрежа в Несебър. Предмет на проверка бе пътната инфраструктура и ремонтите на тротоарната настилка по „Любен Каравелов" и „Дюни". Дейностите, които общината предприе по двете  улици, са свързани с осигуряване на удобството и безопасността при  придвижване около ключови за града образователни институции - ДГ „Калина Малина" и СУ„Любен Каравелов".

 В Стария Несебър  завършва  поредният  етап от монтажа на паважна настилка  по панорамната алея.

Продължава изграждането на пешеходна инфраструктура и на територията на Слънчев бряг – запад, където вече приключи строителството на част от тротоарни алеи в кварталите „Стадиона" и "Пясъците" .

Един от важните за икономиката и развитието на община Несебър обекти, който се изпълнява със средства от общинския бюджет, е вторият етап от  реконструкцията на ул."Първа". Строителните дейности са съсредоточени западно от съществуващия път и не затрудняват движението на моторни превозни средства. В отсечката с дължина 1300 метра вече са издигнати част от осветителните стълбове и започва оформяне на  локално платно и паркинг зони. Предстои изграждане на тротоари, озеленяване  и цялостно преасфалтиране на трасето за движение на МПС –та.