Понеделник, 01 Юли 2024
    
Созопол

Кметът Тихомир Янакиев монтира първите стихове на пейките в Созопол

  07.06.2024 15:27  
Кметът Тихомир Янакиев  монтира първите стихове на пейките в Созопол

 

Инициативата  „Созопол в стихопейки“ – част от проект за облагородяване на градската среда, стартира  днес  до фонтана в градската градина на Созопол.  Кметът Тихомир Янакиев постави първите стихове и те са на автора на химна на Созопол Ради Кисьов.

Близо 200  автори изпратиха своите произведения за конкурса. Всички, които отговарят на условието творбите им да са вдъхновени от Созопол, ще бъдат част от инициативата и ще видят своите строфи на созополските пейки.

„Това са хора, които по някакъв начин са свързани със Созопол и със своите стихове показват, че градът ни е място, което вдъхновява творците“, каза кметът Янакиев.

Останалите табелки ще бъдат поставени от автора на идеята – г-жа Виолета Георгиева, която осъществи безвъзмездно и практическата й реализация – от подбора на дъбовите табелки – парчета от обшивките на старите дървени къщи в Созопол, до обработката им и лазерното гравиране на подбраните стихове.

С монтажа  помага и друг  созополчанин – Ончо Ованесов, който също прие присърце идеята Созопол да радва своите жители и гости с артистични и романтични стихопейки.

Със съдействието си за осъществяването на проекта управата на община Созопол за пореден път показа, че е отворена към творчески идеи и различни инициативи и общността може да разчита на пълната й подкрепа.