Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас Култура

Лятно шоу и забава - „Изгрев парк фест“ /СНИМКИ/

  07.06.2024 16:05  
Лятно шоу и забава - „Изгрев  парк фест“ /СНИМКИ/

 

Стотици деца и родители деца и родители се включиха в седмото издание на събиращия все по-голяма популярност „Изгрев парк фест“.

Инициативата се проведе в парка на едноименния бургаски комплекс. Тази година на откритата сцена се изявиха възпитаниците на ДГ „Веселушко”, ДГ „Звездица-Зорница”, ДГ „Здравец”, ДГ ”Изгрев”, ОУ „Георги Бенковски”, ОУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Йордан Йовков”, СУ „Добри Чинтулов” и НЧ „Съгласие 1905“ гр. Българово.

С музикални изпълнения празника откриха децата от вокална група „ИзгревЧета“. Интригуващи демонстрации представиха възпитаници на фехтовален клуб „Корсар” и Диск голф България, зумба с Ади. Представени бяха изложба на победителите в конкурс „Мечта”, детски стрийт арт с Ателие за самоделия и споделено рисуване с „Елфина”, забавна фотосесия в парка и зелена библиотека.

Специален поздрав към организаторите, участниците и гостите на фестивала отправи зам.-кметът Диана Саватева.

Седмото издание на фестивала бе посветено на опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъци. В специален уъркшоп за родители възпитаници на ПГT „Проф. д-р Асен Златаров“ демонстрираха как трябва да се изхвърлят разделно биоразградимите отпадъци.

Родителите получиха като подарък специални съдове, които да използват за събиране на биоразградимите отпадъци в кухнята. Те представляват умален модел на познатите ни вече кафяви кофи за смет. За децата също имаше осигурени приятни изненади.

Пъстрият празник Изгрев парк фест се организира от НЧ „Изгрев 1909”, с подкрепата на Община Бургас.