Неделя, 30 Юни 2024
    
ИЗБОРИ 2024 Поморие

Радостин Колев – ПП „Величие“, Бургас – с първи коментар: Да направим нещо по-добро за България и гражданите, които са ни гласували доверие – тръгваме!

  10.06.2024 14:28  
Радостин Колев – ПП „Величие“, Бургас – с първи коментар:  Да направим нещо по-добро за България и гражданите, които са ни гласували доверие – тръгваме!

Моника ИЛИЕВА

 

„Да направим нещо по-добро за България и гражданите, които ни гласуваха своето доверие – тръгваме!“, това каза пред репортер на „Черноморски фар“ Радостин Колев - водач на листата на ПП "Величие" в Бургас и бъдещ депутат в 50-о НС.

От думите му стана ясно, че познава лично Евелин Михайлов и той е отправил предложение към него да се включи в политическата формация, която мнозина коментатори вече определиха като „проруска“ и „по-мек вариант на „Възраждане““.

Сред приоритетите в бъдещата му дейност като народен представител са теми като – „Безопасност, външна политика – навсякъде около нас тлеят военни огнища – това ни притеснява. Ще използваме всички лостове, за да парираме всяка една възможност да бъдем въвлечени, в какъвто и да е конфликт. Здравеопазване и образование  - два ключови сектора, на които също ще обърнем голямо внимание в партийната си работа в бъдещия парламент“ – обобщи строителния предприемач от Поморие.

Безспорно ПП „Величие“ е голямата изненада на този вот, но и Радостин Колев обича да поднася изненади. Припомняме, че той влезе в политическото пространство по време на местните избори за кметове и общински съветници през октомври 2023 година.

С преференциалния си вот пренареди листата за общински съветници на местната коалиция ЗНС в Поморие. Чрез личния си резултат от седмо място – неизбираемо – влезе в квотата от пет общински места в малкия парламент. По тази причина Божидар Янушев бе „детрониран“ и от пети в листата остана без място в ОбС-Поморие.

Радостин Колев е на 44 години, роден в Поморие, спортист, както и военен в Равнец. Семеен е, с три деца. Завършил е средното си образование в Бургас, но никога не е упражнявал професията си от него - електроинженер. Няма висше образование. 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст