Неделя, 30 Юни 2024
    
ИЗБОРИ 2024

Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, аз няма да се кандидатирам

  13.06.2024 12:25  
Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, аз няма да се кандидатирам

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с първи коментар след изборите. Той обясни, че ще излъчат преговорен екип за срещи с партиите в новия парламент. В него влизат Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова.

„Кабинет ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, но няма да съм аз“, посочи Борисов.

Според него в момента необходим е експертен кабинет като важните министерства да са на ГЕРБ в това число премиерът, външният и военният министър.

„Трябва всеки да надмогне егото си. Другият изход е септември да ходим на избори. Мария Габриел няма да участва в кабинет на ГЕРБ“, категоричен е той.

Победата на ГЕРБ той определи като категорична.

„Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Томислав Дочнев определи победата като важна и подчерта, че в 174 общини печели ГЕРБ-СДС. Отчете добрите преференциални резултати и връщане на подкрепата в големи градове.


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст