Вторник, 02 Юли 2024
    
Бургас

Жители от „Цариградска“ и служители на Инспекцията по труда в борба за паркоместа

  13.06.2024 15:27  
Жители от „Цариградска“ и служители на Инспекцията по труда в борба за паркоместа

Георги РУСИНОВ

 

Жители от бургаската улица „Цариградска“ са входирали питане до администрацията във връзка с паркинга до Профсъюзния дом. Те посочват, че той е обозначен като „синя зона“, но служители от фирма наемател в сградата го обсебвали.

„Ние като жители на улица „Цариградска“ 15 сме подавали множество сигнали за това, че фирмата наемател ограничава и забранява на жителите в района да използват паркоместата обозначени като „синя зона“, пишат те.

Във връзка с това те задават конкретни въпроси Община Бургас. На първо място те питат има ли издадено разрешително или друг документ от администрацията за фирмата наемател, с което да им се разрешава еднолично ползване на обществения паркинг. Питат още дали се заплаща служебен абонамент от фирмата, както и дали се заплаща такса за тротоарно право и дали има констатирани нарушения.

Наш репортер се свърза с председателя на Транспортната комисия Евелина Михалева. Тя обясни, че „фирмата наемател“ всъщност е Инспекцията по труда.

„Проверихме казуса. Ходихме на място и имаше две коли на Инспекцията, останалите места бяха свободни“, посочи тя.

Михалева добави, че местата се ползват през деня от служители на Инспекцията и се заплащат по таксите за „синя зона“.

„Единственият друг начин е да им се даде служебен абонамент и тогава съвсем няма да имат достъп гражданите“, уточни председателят на ресорната комисия.