Понеделник, 01 Юли 2024
    
Карнобат Любопитно

14 годишна карнобатлийка издаде роман

  13.06.2024 16:54  
14 годишна карнобатлийка издаде роман

 

Тя е само на 14 години, а вече има издадени три книги. На 11 юни, талантливата Лиа Неделчева от Карнобат, с псевдоним Lia Milo, представи своя първи роман „ГМО АГЕНТИ”. На срещата в Камерната зала на НЧ „Д.Полянов-1862г.” присъстваха деца от 4 клас и съученици на Лиа от 7 клас от СУ „Христо Ботев”. 

Детският роман ни отвежда във фантастичния свят на отряд „Светкавица”. Героите имат мисия да спасят света от злите ГМО агенти. Те преминават през различни изпитания и приключения. В стремежа си да направят света по-добър, главните персонажи успяват да победят злото и да спасят човечеството.

Любовта към природата и конспиративните теории провокират Лиа за написването на романа. Книгата е издадена през 2023г. по време на лятната ваканция. В изданието са включени 32 глави. Дизайнът на корицата и илюстрациите са дело на Лиа, която обича, освен да пише и пее, и да рисува.

Лиа Неделчева отправи поздрав към всички с изпълнение на „Гълъбо” и „Shallow”. От името на читалищното настоятелство, секретарят Румяна Денева пожела на младата авторка успех и й подари роза, с идеята да засади цветето и да се грижи за него с много любов, пише сайтът karnobat-voice.com.

Лиа Неделчева е категорична, че за да напишеш книга трябва да обичаш литературата и да не спираш да четеш. Авторката има издадени още две книги – „Лиа във вълшебния свят” и „Приключението на буквите във вълшебния свят”, която е продължение на първата. Лиа участва в многобройни конкурси за поезия и проза, в които са отличени нейни произведения и в двата жанра. Тя прекарва голяма част от свободното си време в читалището. Обича изкуството във всичките му форми. Ходи на уроци по китара, обича да пее поп и рок музика, фолклорни песни, танцува в Ансамбъл „Карнота”.