Вторник, 02 Юли 2024
    
Бургас

Общински съветник пак се загрижи за липсващата сянка на площад

  17.06.2024 17:15  
Общински съветник пак се загрижи за липсващата сянка на площад

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник Георги Дракалиев пита отново какво се е случило с експертното проучване на Община Бургас за осигуряването на „сенчест коридор“ по площад „Тройката“. Той обяснява, че и тази година са зачестили сигналите и оплакванията на бургазлии от невъзможността да се преминава през централния площад по време на горещите летни месеци.

„На спускащите се от централната автобусна спирка към центъра на Бургас и на вървящите в обратна посока жители и гости на града се налага да пресичат близо 300 метра дълго разстояние под палещото лятно слънце, почти без никаква сянка. Това е една от главните причини туристите да стигат до пощада и да продължават разходката си по останалата част от главната улица“, посочва Дракалиев и добавя, че другата причина е огромната маса на съветския паметник и невъзможността да се види какво има зад него.

След като е изминала година от предното му питане, а излагането на силна светлина може да бъде опасно за живота и здравето на хората, общинският съветник пита какви са резултатите от извършеното проучване на проблема и има ли вече конкретна идея за неговото разрешаване.