Вторник, 02 Юли 2024
    
Бургас

Одобрени за саниране кооперации получават и общински ремонти

  18.06.2024 15:19  
Одобрени за саниране кооперации получават и общински ремонти

Георги РУСИНОВ

 

Общинският съветник от БСП Станимир Баев повдигна резонен въпрос защо кооперации, които са одобрени за следващия транш на саниране, са бенефициенти и по общинската програма „Моят град, моят квартал, моята улица“. Това стана по време на дискусиите в Комисията по образование, която той председателства.

Една от точките в дневния ред бе промяна в правилата за програмата, с която вече се дава възможност и на бургазлии от крайните квартали и съставните селища също да участват със свои проекти по нея. Това, разбира се, бе прието радушно от всички членове на комисията, които коментираха, че е стъпка напред.

Баев обаче не пропусна да отбележи интересното си наблюдение от личен опит, а именно одобряването и по двете програми за едни и същи сгради. Той изтъкна, че ако проектите по общинската програма се реализират преди санирането да започне, то самите дейности, свързани с него представляват риск изграденото по „Моята град, моят квартал, моята улица“ да се компрометира.

„Надявам се, че няма да има допълнителни разходи за ремонти след това. Нека се има предвид в бъдеще да са с тежест кооперациите, които не са одобрени за саниране“, заяви общинският съветник.