Понеделник, 01 Юли 2024
    
Несебър

В Несебър се провежда IX –та Международна конференция по картография

  18.06.2024 16:27  
В Несебър се провежда IX –та Международна конференция по картография

 

Кметът на Община Несебър Николай Димитров откри IX - та Международна конференция по картография и ГИС и приветства участниците в престижното научно събитие, което  се провежда в Артиум център - Несебър. 

В него   участват  над 140 картографи от 27 държави. Организатори  са Българската картографска асоциация, с председател проф. Теменужка Бандрова,  и Университетът по архитектура, строителство и геодезия под патронажа на Международната картографска асоциация.

Професор Бандрова изказа благодарност към Община Несебър за съдействието в провеждането на  това важно за развитието на науката и обществото  събитие.

В конференцията участват президенти от три международни организации: Международната картографска асоциация, Международното общество по фотограметрия и дистанционни методи и Международното общество по дигитална земя.

Събитието има за цел да оповести  новостите в работата с геопространствени данни, обработка на големи файлове, въвеждане на стандарти в картографията, нови технологии и др.

„Радвам се, че Артиум център-Несебър е избран за домакин на това събитие, което е от огромна важност за обществото и се радва на  широко международно участие и  подкрепа.“ – коментира кметът Димитров.