Неделя, 30 Юни 2024
    
ИЗБОРИ 2024 Мнения

Борисов: Към днешна дата правителство не е възможно

  18.06.2024 17:24  
Борисов: Към днешна дата правителство не е възможно

Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, като утре ГЕРБ ще предложат Рая Назарян за председател на Народното събрание. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Той в присъствието на преговорния екип с участието на Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова информира депутатите от парламентарната група за хода на разговорите с другите партии в Народното събрание за съставяне на редовен кабинет с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Подразних се от десетките анализатори, че всичко е било договорено. Ние такива договорки, извън преговорния екип не правим и не се договаряме. Тук говорим за критично състояние на държавата, време за отговорност, а не за тяснопартийни интереси, да си спасиш партийката и да отидеш в опозиция и да лаеш всеки ден срещу тези, които са се нагърбили да спасят държавата. Не е честно и няма да стане“, подчерта Борисов.

„Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим Рая Назарян за председател на парламента и ще чакаме гласуването. От гласуването ще стане ясно дали ще продължим да преговаряме“, поясни Борисов.

„С 68 депутата от 240, с толкова безотговорна политическа класа, е самоубийство за всеки един, който ѝ да е“, коментира Борисов възможността за правителство на малцинството.


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст