Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Училището - добро място за учене и спорт

  20.06.2024 12:10  
Училището - добро място за учене и спорт

 

Вдъхновени от инициативата на Регионално управление на образованието – Бургас „Вярната посока“, две емблематични бургаски училища обединиха своите усилия в търсенията си – държат ли правилния курс към сътрудничество, новаторство, инициативност, състезателност и любознателност у учениците си.

На 14 юни 2024 г. СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Търговска гимназия пулсираха в едно – ученици и учители се вляха в пълнокръвния поток на едно мащабно съвместно събитие. Обединени от мотото „Вярната посока“, учениците на двете училища премериха сили в три направления – бизнес-предприемачество, спортна викторина „Стани олимпиец“ и състезание по баскетбол. Приветствия и благопожелания към състезателите и участниците отправиха Валентина Камалиева – старши експерт ОСО,  Христина Димитрова – старши експерт по професионално образование и обучение и директорите на двете гимназии.

Следвайки максимата „Училището: по-добро място за учене и спорт“, петчленните отбори от десетокласници на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и единадесетокласници на Търговската гимназия представиха своите бизнес идеи за бъдещото развитие на родното школо. Отборът на десетокрасниците отлично защити идеята си „Предложение за нововъведение в училище - внедряване на нетрадиционен спорт – хокей на трева, и създаване на спортен клуб в училище“, а бъдещият икономически елит достойно отговори на предизвикателството с иновативната си идея „Student“ - онлайн сайт, който е в помощ на ученици и студенти, с огромно разнообразие от помощни средства за всички възрасти. Освен, че подпомага различни каузи и е насочен към опазване на околната среда, новосъздаденият сайт има амбицията да улеснява развитието на учениците и студентите в Бургас и България, като им предлага подкрепа и възможности за допълнително обучение.

Образователната викторина „Стани олимпиец“ завърши с равен резултат 1:1.

 Третото направление премина не по-малко оспорвано и емоционално – баскетболната среща завърши с победа на отбора на Търговска гимназия – Бургас. Състезателите бяха насърчавани от красивия и вдъхновяващ мажоретен отбор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“.