Понеделник, 01 Юли 2024
    
Поморие

Иван Алексиев подписа договорите за ремонтите на централния площад и две улици

  20.06.2024 15:10  
Иван Алексиев подписа договорите за ремонтите на централния площад и две улици

Днес подписах споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изпълнение на проект за основен ремонт на централния площад и на улиците „Черковна“ и „Цар Асен“, които имат проблем с отводняването. Това заяви кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

„Предстои подмяна на ВиК и дъждовна канализация, като старият отводнителен канал, който събира дъждовните води в района, ще бъде възстановен. Освен подмяна на канализацията, двете улици ще имат изцяло нова структура, тротоари, улично осветление, а централният градски площад и улиците около бившия Пансионат ще бъдат преасфалтирани“, посочи той и добави:

„Необходимостта от този проект бе многократно представяна и дискутирана като значим проблем по време на срещи, обсъждания и публични събития. Решаването на проблема с наводняването на къщите и улиците в този район е жизнено необходимо и дългоочаквано. С цел бързо реализиране на проекта, вече имаме проведени процедури за избор на изпълнител и ремонтът ще започне веднага след активния летен сезон, за да не причиняваме неудобство за жителите и гостите на града“.