Понеделник, 01 Юли 2024
    
Несебър

В Несебър се проведе 13-то издание на Международния карате турнир „Купа Черно море“

  20.06.2024 16:29  
В Несебър се проведе 13-то издание на Международния карате турнир „Купа Черно море“

Зала „Арена  Несебър“ бе домакин на 13-то издание на престижния международен турнир по контактно Карате „Купа Черно море“ (Black Sea Cup), на  който несебърските бойци от СК „Бушидо“ завоюваха  един златен медал - за Станислав Христов; три сребърни - за Драгомир Антов, Илия Христов и Артемий Родионов и два бронзови – за Симона Загорчева и Венцислав Георгиев.

В състезанието участие взеха 325 бойци от 10 държави: Германия, Чехия, Румъния, Полша, Украйна, Гърция, Казахстан, Молдова, Израел и България.

Организатор  на събитието бе местният СК „Бушидо“, със съдействието и подкрепата на Община Несебър.

Турнирът, който набира все по-голяма популярност според коментарите на ръководителите на участващите отбори, е най-силното състезание в южната част на Европа. Според председателя на СК „Бушидо“ Шихан Христо Терзиев, се очаква през следващата година броят на участниците и държавите, които изпращат състезатели, да се увеличи.

„Съревнованието бе много силно и напрегнато, но протече в добра атмосфера с много положителни емоции. В най-многобройните категории издръжливостта и волята на бойците бяха поставени на изпитание. На финалистите се наложи в рамките само на два часа да проведат по пет двубоя, някои от които с отсъдено допълнително време .

За наше съжаление най-добрите състезатели на клуба не можаха да участват. Двама от тях - Калоян Димитров и Александър Господинов, лекуват контузии, а третият Атанас Димитров е в последна фаза на подготовката си за световното първенство в Токио през юли.“- каза председателят на СК „Бушидо“ Шихан Христо Терзиев.