Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Стефан Георгиев гостува в Бургас със знакова изложба

  21.06.2024 11:31  
Стефан Георгиев гостува в Бургас със знакова изложба

 

Дона МИТЕВА

Изложба със заглавие Time Machine откри в Бургаската галерия на Дружеството на художниците Стефан Георгиев от Велико Търново. Художникът е познат на бургаската публика и от други свои гостувания край морето.

Композициите му са предимно фигуративни, с детайли, които са реалистични, но стилизирани и декоративни. Силно разпознаваем е стилът му.

Разнообразието на неговите теми съответства на богатството от цветове, текстури и включването на различни ботанически и природни елементи. Тези аспекти правят неговите картини интригуващи, духовно резониращи и лесно усвояеми.

Художественото пътешествие на Стефан Георгиев започва през 1979 г., като той се фокусира върху живописта и илюстрацията.

Между 2000 и 2014 г. той живее и работи  в Атина, Гърция. Георгиев илюстрира детски книги за някои от най-известните издателства там, като 28 публикувани книги включват неговите произведения.

В своите картини Георгиев използва смесени техники, като се възползва от материали като акрилна паста, златни и сребърни метални фолиа, колаж, акрил и маслени бои. Това разнообразие от средства обогатява визуалната текстура на неговата работа.

Негови картини има в галерии и частни колекции в Нидерландия, Германия, Италия, Испания, Великобритания, Гърция, България, Турция, Русия, САЩ, Канада и Хонконг.

Изложбата в морския ни град бе открита дни преди художникът да отпразнува своя седемдесети рожден ден.