Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Започнаха Дните на отворени врати в СУ „Петко Росен“, показват атрактивни специалности (СНИМКИ)

  24.06.2024 15:16  
Започнаха Дните на отворени врати в СУ „Петко Росен“, показват атрактивни специалности (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

От днес стартираха Дните на отворени врати в бургаското училище СУ „Петко Росен“. До 26 юни, сряда, от 8:00 до 18:00 часа всички кандидат-гимназисти и техните родители, както от територията на община Бургас, така и на цялата област могат да заповядат, съобщиха от ръководството на училището. Гостите ще могат да се запознаят от първо лице с наученото в училище от фризьорите и интериорните дизайнери.

„Тук ще ги очакват демонстрации в две учебни работилници, където ще наблюдават фризьорите в действие. При тяхно желание самите те могат да седнат на стола. В същото време ще се обособи и работилница по „Интериорен дизайн“. Тогава кандидат-гимназистите ще се срещнат с настоящи наши ученици, които могат да разпитат за условията в училище и какво ги е мотивирало да изберат нашите специалности, дали са доволни и как смятат да се реализират след завършването си“, обясни директорът на училището инж. Даниела Петрова.

Учениците в 10 и 11 клас имат изнесени учебни часове, както по учебните практики, така и по производствена практика. Тези часове се провеждат в реална работна среда – фризьорски салони, козметични студиа, както и в работилници за изработване на мебели, дизайнерски студиа.

Не на последно място обратна връзка гостите ще могат да получат и от представители на бизнеса, управители и служители, работещи в областта на интериорния дизайн, както и собственици и работници във фризьорски салони и козметични студия, повечето от които са бивши възпитаници на училището. Със сигурност атестат за добрата подготовка, която обучаващите се в двете специалности получават.