Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

На ход са жителите с идеи! „Моят град, моят квартал, моята улица“ влиза вече и в съставните селища

  25.06.2024 11:45  
На ход са жителите с идеи! „Моят град, моят квартал, моята улица“ влиза вече и в съставните селища

Разпределят половин милион за малки благоустройствени проекти в община Бургас

 

Силвия Шатърова

Общинската програма за благоустрояване- „Моят град, моят квартал, моята улица“, вече влиза в съставните селища и кварталите. Тя надгражда създадената през 2019 година програма „Моят град, моят квартал, моята улица“.

Днес Общинският съвет в Бургас  прие новите правила, които ще дадат възможност и на гражданите на кварталите и малките населени места да участват в благоустрояване на районите си. Докладната записка бе внесена от кмета Димитър Николов.

Мариета Рохова от групата на Гражданските организации заяви, че по този начни се изравняват жителите на кварталите с тези от централна градска част и комплексите, като досега е бил дискриминиращ модела с условието да се изисква съгласие на етажната собственост.
От администрацията в лицето на зам.кметът по строителство инж. Чанка Коралска опонираха, че никога не са дискриминарали жителите на различните населени места в общината, а по-скоро тяхната инициатива по темата не е била достатъчно силна.

Половин милион лева са заложени в бюджета за тази година и жителите следва бързо да подават проектни предложения, защото трябва да се оползотворят до края на годината.