Понеделник, 01 Юли 2024
    
Царево

„Късо българско кино в Странджа“ в село Кондолово

  25.06.2024 16:13  
„Късо българско кино в Странджа“ в село Кондолово

 

В разгара на юли  човек обикновено търси възможност да отиде на море или на планина, а за любителите на седмото изкуство това е шанс да посетят прожекция на открито.

Редакторският екип на най-голямата платформа за късометражни филми е решил да обедини и трите в едно събитие, което ще бъде приютено от живописното село Кондолово, което се намира в сърцето на Странджа планина, само на двайсетина километра от морския бряг. Пътуващото лятно кино на „Кинематограф“ ще представи селекцията „Късо българско кино в Странджа“ на 20-ти юли (събота), от 20:45 часа. Село Кондолово е малко и живописно кътче в една от най-красивите и непознати планини в България, а площадът на селото обещава да приюти вълшебна киновечер под звездите.

Акцент за вечерта ще бъде най-новият филм на режисьора и продуцент Тома Вашаров – „Премиерата“ (2024). Сюжетът на филма ни пренася по време на премиерата на филм, който се казва „Дълбоко в душата“ и ни запознава с неговия нервен и суетен режисьор Филип Кралев (Стефан Денолюбов), който копнее да разбере мнението на публиката, както и присъдата на критиката. Положението става още по-напрегнато за него, когато на прожекцията се появява един неочакван гост. С прекрасно премерено чувство за сарказъм и голяма доза хумор, Тома Вашаров изобличава и осмива фалша и лицемерието, пропили се в киносредите, а и въобще в сферата на изкуството.

Сред останалите заглавия зрителите ще могат да се насладят на цели три филма номинирани за „Оскар“. Селекцията ще предложи разнообразие в жанрово и тематично отношение.

Между филмите има анимации, игрално и документално кино, които ще предложат дълбоко поетично преживяване и неочаквани откровения; истории, които ще предизвикват размисъл, но и смях.

За повече информация относно събитието и пълната програма на „Кинематограф“ можете да посетите - https://kinematograf.bg/programa

На страницата на събититието: https://www.facebook.com/share/8bWmggXhuv9EjDr6