Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Деца от ДГ „Звездица - Зорница“ демонстрираха умения и знания по пътна безопасност /СНИМКИ/

  26.06.2024 12:09  
Деца от ДГ „Звездица - Зорница“ демонстрираха умения и знания по пътна безопасност  /СНИМКИ/

 

Дона МИТЕВА

Децата от групите „Калинка“ и „Слънце“ от ДГ „Звездица - Зорница“ с директор София Димитрова, показаха какво са научили за пътната безопасност.  На техния открит урок, който се проведе на улицата пред входа на градината присъстваха кмета на Бургас Димитър Николов, старши комисар Емил Павлов, директор на ОД на МВР, зам.областния управител Владимир Крумов, Иван Гюлев, началник отдел „Безопасност и организация на движението“ и представител на „Безопасни улици за Валя“.

Децата показаха знания и умения за безопасно пресичане на улицата, отговаряха на въпроси кое е разрешено и кое забранено, пяха песни и отгатваха гатанки през зоркия поглед инспектор Хитами, който също стана свидетел на техните успехи.

Снимката с гостите, разглеждането на полицейската кола, пускането на сирената, ще останат незабравим спомен на малките участници в пътното движение.

Децата получиха малки подаръци от „Безопасни улици за Валя“.

 „Да благодарим на ръководствата на всички бургаски детски градини. Особено групите, които на есен очакваме за първокласници, че провеждат регулярно втората половина на учебната година уроци по пътна безопасност. Защото те като станат ученици вече ще бъдат самостоятелни участници в движението. Те трябва да знаят правилата за безопасност, да ги спазват и по този начин да съхраним техния живот и здраве“, подчерта кмета Николов. На децата той обеща да следи зорко успехите им в първи клас.

Откритият урок бе във връзка с отбелязване на Националния ден на безопасността на движението по пътищата - 29 юни.