Неделя, 30 Юни 2024
    
Бургас

Канят учениците да се включат в програмата „Прочети ми приказка“

  27.06.2024 17:37  
Канят учениците да се включат в програмата „Прочети ми приказка“

 

След успешното начало миналото лято на образователната програма „Прочети ми приказка“, в която участваха 340 младежи, Община Бургас отново дава начало на инициативата и кани учениците между 14 и 18 г. да се включат в нея.

„Тя е насочена към малчуганите в детските градини, като целта е те да слушат повече български текстове, което да обогати техния речников запас от пасивни и активни думи още в най-ранна възраст“, сподели кметът Димитър Николов.

Желаещите да се включат в „Прочети ми приказка“ трябва да се запишат от 1 до 5 юли, като попълнят следния регистрационен формуляр: https://shortly.bg/A0plg

Програмата предвижда ученици-доброволци да четат приказки под ръководството на учители от съответната детска градина. Всеки ученик, който заяви желание да се включи в програмата, ще може да избере кога и в коя детска градина иска да чете приказки.

Всички ученици, включени в програмата през юли и август, ще получат ваучер за закупуване на книги или учебници.

Произведенията, които ще се четат, ще бъдат осигурени от детските градини и ще бъдат съобразени с учебната програма за съответната възрастова група. Те ще бъдат четени на открито, в двора на детското заведение, от 16.00 до 16.30 часа. Когато в дадена детска градина няма доброволци ученици, приказките ще се четат от учителите.

С програмата се цели провокиране на детския интерес към приказките, изграждане на умения на децата в предучилищна възраст за активно слушане и съпреживяване, както и развиване на въображението и емоционалната интелигентност.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст