Понеделник, 01 Юли 2024
    
Айтос Спорт

13-годишната Вилиана – трето звездно поколение на айтоската фамилия Костадинови

  30.06.2024 09:43  
13-годишната Вилиана – трето звездно поколение на айтоската фамилия Костадинови

Шампионски гени или много, много труд?!

 

Републикански шампион на България с три златни медала във всички комбинации. Това е блестящият резултат на смесената двойка Вилиана Костадинова и Кристиян Манолов на КСА „Нефтохимик 2011“ гр. Бургас от Държавния индивидуален шампионат – Горна Оряховица 2024 г. Младата двойка с личен треньор Гергана Денева, помощник-треньор Мария Гайдарджиева и хореограф Диана Колева е неизменно в Топ 3 на най-добрите акробати в България.

Така че Айтос има нова гордост – Вилиана. Дали успехите на 13-годишната девойка се дължат на шампионски гени, или на много, много труд?! Със сигурност и на двете, защото всички дами в семейство Костадинови са повече от успешни на квадрата.

Първа в акробатиката като елитен състезател и треньор се изявява майката на Вили – Лидия Костадинова, сега преподавател по физическо възпитание и спорт и треньор на развиващия се клуб,,Ейнджълс“ – гр. Айтос. После прожекторите дълго следваха по-голямата сестра – Мариела Костадинова и нейните големи успехи на европейски и световни състезания. Мариела и нейният партньор Панайот Димитров станаха първите млади български олимпийци в историята на спортната акробатика. Заради изключителните си успехи в спорта през 2018 г. Мариела, тогава 16-годишна, стана и най-младият почетен гражданин на община Айтос.

Сега Вили пое „короната“ на успехите в спортната акробатика. Сочат младата двойка като най-успешно развиващата се. Вили и Кристиян са във върхова форма и на всяко престижно състезание у нас и зад граница изненадват с изключителен талант и специалистите, и публиката.