Неделя, 30 Юни 2024
    
Общество

Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство

  30.06.2024 11:02  
Любен Дилов: Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство


Най-вероятно Росен Желязков ще вземе мандата за съставяне на правителство. Това заяви пред БНР депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Любен Дилов, лидер на "Гергьовден", и уточни, че се позовава на заявления на Бойко Борисов, но добави:

"Но виждате, че ситуацията се мени много бързо и може да има и нещо друго".

Според Дилов формулата "правителство на малцинството" е интелигентно решение за излизане от парламентарната кризата:

"Това е едно интелигентно решение, а българският политически елит е доказал, че не се справя с интелигентните решения. ... Би трябвало да се получи някакво управление, ако не се получи - ще отидем на избори, докато се получи комбинация, която може да управлява. Това е волята на българите, които са толкова разединени, колкото и политическият им елит".

По думите на депутата ГЕРБ имат всички основания да направят правителство на малцинството:

"Той е и най-почтеният. Всичко останало е задкулисни договорки, някакви неясни формули, докато тук всичко е ясно - предлага се възможност, когато тази възможност бъде отхвърлена, се търсят други възможности. ... Т.нар. сглобка също беше интелигентно решение, но не издържа, не сме дораснали, явно".

На въпрос дали той няма да бъде кандидат на ГЕРБ-СДС за министър на културата или на туризма, Любен Дилов отговори, че "по-добър от Найден Тодоров не можем да намерим" и "какво му е на Евтим Милошев - прекрасен министър" , като уточни, че и двамата не са номинирани за служебни министри от ГЕРБ.
 


Анкета

Мнения

Мнения
Първо официално слово на патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение
  30.06.2024 18:06      

Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес. Господ знае, че не съм се ст