Понеделник, 01 Юли 2024
    
Бургас

Започна приемът в Богословския факултет по магистърските програми

  01.07.2024 17:31  
Започна приемът в Богословския факултет по магистърските програми

На 1 юли започна приемът в магистърските програми на Богословския факултет при бургаския филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

За академичната 2024/2025 година един от най-старите и авторитетни факултети в страната ще предложи както познатите вече програми „Християнско поклонничество“ и „Църковен мениджмънт“, така и съвсем нова магистратура „Православно богословие“. Последната е разработена за филиала в гр. Бургас и ще се изучава само в него.

Приемът на документи е онлайн или на място в офиса на бургаския филиал, разположен в Културен дом НХК до 24 септември. Обучението е в задочна форма, а първите лекции ще започнат през месец октомври. Магистърските програми са предвидени за специалисти и неспециалисти, обучение субсидирано от държавата и платено обучение.

През изминалата седмица студентите по „Теология“ в двете магистърски програми „Християнско поклонничество“ и „Църковен мениджмънт“ на филиал – гр. Бургас положиха успешно изпитите си за втори семестър. С това приключи и първата академична година на СУ в морския град. От филиала на Алма Матер отчитат успешно начало и интерес към програмите в направление „Теология“.