Вторник, 02 Юли 2024
    
Бургас

Вижте какво ще е времето днес

  02.07.2024 08:03  
Вижте какво ще е времето днес

 

На 2 юли 2024 г. ще бъде предимно слънчево и горещо. Какви ще са температурите вижте в прогнозата за времето за вторник.

В по-голямата част от страна ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Вечерта вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква относително хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, малко по-ниски в северозападните райони.  Това съобщи дежурният синоптик от НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над масивите от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 29°, на 2000 метра - около 21°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са 30°-32°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.