Вторник, 02 Юли 2024
    
Мнения

Ивелин Михайлов: Марков нямаше пари за едно кафе, сега предлага да ми реши проблеми за милиони

  02.07.2024 12:14  
Ивелин Михайлов: Марков нямаше пари за едно кафе, сега предлага да ми реши проблеми за милиони

Николай Марков нямаше пари за едно кафе, а сега предлага да ми реши проблеми за милиони. Това заяви идеологът на "Величие" Ивелин Михайлов по време на живо излъчване в YouTube, посветено на проблемите между него и партийния лидер Николай Марков и заплахите към него. По-рано Михайлов обяви, че срещу него е имало заплахи да бъде унищожен, ако партията не бъде прехвърлена изцяло на Марков. И че разполага със записи, които обаче така и не бяха пуснати по време на едночасовото излъчване.


След едно интервю, на 15 юни полковник Марков ме дръпна до едни коневръзчета. Беше ми казано, че има предложение, че ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем, като например жп транспорта, където ние имаме идеи. Каза ми, че ако подкрепим някакво правителство така ще се оправят другите проблеми, които имаме. В България има практика, че когато някой иска да работи, то на него му се правят проблеми или да кажем това е българска врътка - появява се създател и избавител на проблеми и ти си абониран да плащаш, каза Михайлов.

Аз му казах, че сме обещали на хората друго нещо, не можем да оправим комините на потъващ кораб, а трябва да оправим самия кораб. Полковникът нищо не ми каза, но аз видях, че има някакво разколебаване в него и притеснение. Затова направих един молебен, да обещаем пред Бог, че ще изпълним обещанията, които сме дали на хората.

На 19 юни Михайлов ходил в Доспат. На връщане някой му обадил и му казал, че хората му трябва да подкрепят кабинет на ГЕРБ и ДПС, защото иначе щяло да има компромати срещу него.

След това казах на полковника, че ако някой го изнудва - да ми каже и аз ще направя всичко публично. Той ми каза да изчакам. Аз обаче го обявих и през това време той ме риташе по краката. След това и с Виктория Василева говорих, която също ме караше да гласуваме за правителство на ГЕРБ, понеже било редно като най-големи, освен това ни обещават такива неща, че ще можем да направим нещо, разказа още създателят на Историческия парк.

Малко след това Николай Марков споделил на Ивелин Михайлов, че е притеснен за него, защото ще го "унищожат физически и икономически". След това видях, че сме гласували с ГЕРБ и ДПС в Народното събрание. Обадих се на Виктория Василева, каза, че било политическо решение, за да има действащ парламент. Тогава аз разбирам, че нещо не е наред, защото съм много притеснен. Постоянно тече процес, че трябва да напомняме на нашите депутати и на лидера полк. Марков, че сме дали обещания на избирателите, а отиваме в друга посока.

След това се видяхме с полковника. И той ми каза: Иво, ти в момента правиш изказвания, които ще ти докарат 10 години затвор. Питах го ти знаеш ли с кой говориш? А, то ми казва ти сега упражняваш влияние и започна да ми повтаря мантрата на тези, които искат да ме унищожат - че упражнявам търговия с влияние. И ме посъветва да спра да се занимавам с политика, а той ще ми реши финансовите проблеми. А той пари за кафе нямаше по време на предизборната кампания. Даже не си е платил членския внос, за да помогне на партията. Сега щял да ми решава финансови проблеми за милиони, които са ми създадени от едни определени хора, допълни Ивелин Михайлов.

Аз му казах, че съм на 46 години, ако докарам до 47 ще бъде добре. Поне ще умра достойно. А той ми вика смъртта ти няма да е достойна. Ще бъде смазан твоя имидж, ще бъдеш нападнат от своите и ще бъде унищожен възможно най-недостойно. Имаш деца, за които да мислиш. Аз съм бил войник и съм се клел в името на родината. Там няма деца, няма жена, само родината. По време на кампанията аз поех цялата помия, за да може полковника да стигне до парламента. Аз продължих да ходя на срещи с избиратели и ще ме разкъсат, защото нашите нищо не правят в парламента. Те като кучета на каишки не искат да тръгнат да преследват дивеча, както сме обещали преди изборите. Хората очакваха от него чудеса, а той плаче в парламента (бел. ред Николай Марков). Обаждат ми се негови студенти, че им бил сърдит, че не му ходят на лекции и не искал да им пише оценки. Той даже трима студенти не може да вдъхнови, където много обяснява национална сигурност и тн. След това ми звънна да иска извинение за нещата, които съм казал за депутатите на "Величие". Извиних се и се срещнахме в заведение. Той ме упрекна, че съм го завел на евтин ресторант, но ние сме обикновени хора.

На въпросната среща Марков дошъл с депутата Дарин Георгиев, а Михайлов решил да запише разговора, в който лидерът на парламентарната група се похвалил, че президентът Румен Радев възприел партията добре, здрависвали се с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Марков го уверил, че няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ и ДПС, нито с първи, нито с втория мандат. Биха гласували положително само за програмно правителство с третия мандат на ИТН, но само ако чуят исканията им.

"Ние отиваме и приемаме някакви закони, за да изперем имиджа на ИТН, че не са патерица на ГЕРБ и ДПС, а при следващите избори партия "Величие" да бъде убита.