Вторник, 02 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

Вижте как да станете част от Енергийна общност- Бургас

  02.07.2024 15:27  
Вижте как да станете част от Енергийна общност- Бургас

 

Ако желаете да станете част от новата „Енергийна общност Бургас - плувен комплекс Славейков“ в Бургас, вече може да направите първите стъпки за своята инвестиция в производството на зелена енергия.

Подробни указания за това са публикувани на електронната страница на Енергиен офис – Бургас:

https://energy-office.bg/%D0%B5%D0%BE-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81/

На страницата ще откриете подробности за бизнес модела на енергийната общност, както и необходимите документи, които трябва да попълнете, за да направите своята инвестиция.

Концепцията за създаването на „Енергийна общност Бургас - плувен комплекс Славейков“ предвижда гражданското сдружение да инвестира в създаването на фотоволтаична централа върху покрива на спортното съоръжение.

Участието в енергийния кооператив ще е доброволно. Всеки един от инвеститорите ще получава годишен дивидент от 3% на база на вложената от него сума.

Фотоволтаичната централа ще бъде използвана основно за нуждите на плувния комплекс. Предварителните анализи показват, че над 85% от генерираната слънчева енергия ще бъде използвана за плувния басейн на залата, което прави инвестицията изключително ефективна.

Произведената електроенергия ще е с индикативна стойност 0,13 лв. за киловатчас и ще може да се използва и за други обекти, които са общинска собственост. Това ще допринесе за оптимизиране на разходите за електроенергия и постигането на по-голяма независимост в това отношение.