Вторник, 02 Юли 2024
    
Бизнес

Над 13 000 лв. се събраха в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

  02.07.2024 17:29  
Над 13 000 лв. се събраха в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун

 

 

Над 13 000 лв. се събраха на организирания от областния управител благотворителен концерт под надслов „Да прегърнем слънцето“ в подкрепа на деца и младежи със Синдром на Даун, който се проведе на 01 юли 2024 г. Детски състави и изпълнители огласиха и изпъстриха откритата сцена „Охлюва“ в Морската градина и показаха, че няма значение възрастта, а желанието да помагаш. През целия концерт деца слагаха в урната за дарения частица от доброто, което носят те и техните родители.

„Добрина и талант, ръка за ръка в една кауза! Слънчеви, усмихнати, гласовити и уверени в смисъла на това да помагаш. Тази вечер талантливи бургаски деца и изпълнители за пореден път откликнаха с много сърце и емоция на призива ми за подкрепа. В центъра на каузата този път са „слънчевите деца на света“. Децата със Синдром на Даун! Те ни носят обич и топлина, безкористно, по призвание, винаги, така както е отредено на човека. Усмихват се, за да напомнят, че всеки нов ден, сам по себе си е повод за усмивка!“. С тези думи областният управител приветства присъстващите и даде старт на поредната си благотворителна инициатива.

Негово Високоблагоговейнство ставрофорен иконом Емилиан Михайлов - Архиерейски наместник на Бургаска духовна околия благослови събитието и присъстващите и поднесе сърдечен поздрав от името на Сливенския митрополит Арсений, който също дари 5000 лв. от Сливенска митрополия.

Бургаските деца показаха, че са талантливи и въздействащи – хорово пеене, фолклор, модерни танци, музикални изпълнения, съвременна музика и всичко това поднесено с много настроение. В истински празник на доброто и щедростта се превърна благотворителният концерт.

„Щастлива съм, че успяхме да ги подкрепим, да подкрепим техния дом в Бургас - „ДаунТаун“ и фондацията, полагаща грижи нашите слънчеви деца да имат свое място за труд, срещи, творчество, забавление и мечти! Благодаря ви, поклон пред всички! Бургас доказа, че обича. Бургас помага.“, допълни още областният управител. Като израз на благодарност към участниците в концерта проф. Нейкова ще организира безвъзмездно посещение в зоологическата градина в Стара Загора и в Народното събрание.

Участниците в концерта, които доброволно се включиха в подкрепа на децата бяха:  Вокално трио DEJA VU, хор „Трепетлика“ с ръководител Пепа Запрянова, ТА „Лукойл Нефтохим Бургас“ и ТА „Трите пъти“ с художествен ръководител Марио Егов, 8-годишната ученичка от ОУ „Васил Априлов“ Карина Славова, КСТ „Бургас 75“ с ръководител Траяна Зелямова, ВФ „Морски песъчинки“ с диригент Милена Добрева, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Ния Стоянова, Рени Янакиева, Вероника Сидоренко с директор на училището Златин Пантелеева. Който желае да подкрепи децата и младежите със Синдром на Даун в област Бургас, може да продължи да го прави и по дарителска банкова сметка с титуляр:

Фондация „ДаунТаун БГ“ - BG97CECB979010J3696700.