Четвъртък, 04 Юли 2024
    
Бургас

След редицата инциденти: Полицията няма да пуска специален патрул за Моста

  04.07.2024 12:28  
След редицата инциденти: Полицията няма да пуска специален патрул за Моста

Георги РУСИНОВ

 

На този етап не предвиждаме отделяне на служители, които да пазят специално Мостика на Бургас. Това заяви пред журналисти старши комисар Емил Павлов, директор на ОДМВР-Бургас.

„Дирекцията е осигурила пеши патрули на територията на четирите районни управления. Всяко едно управление изважда такъв пеши патрул в най-натоварения часови диапазон и се опитваме да обхванем местата, където имаме най-много сигнали за нарушаване на обществения ред“, поясни той.

Иначе до момента летния сезон протича нормално и спокойно, посочи още старши комисар Павлов.

„Не бих казал, че имаме ръст на регистрираните престъпления, напротив, дори бих казал, че към момента обстановката е изключително спокойна. Предизвикателство е осигуряването на пътната безопасност, защото в периода петък-неделя има изключително засилен трафик. Използвам възможността да отправя апел към всички туристи, които идват към Бургас и региона да бъдат по-търпеливи, за да не си развалят почивката с пътно-транспортни произшествия. В сравнение с предходни години имаме по-малко престъпления при повече туристи. През юни проведохме едно рисково събитие, което само по себе си не е провеждано досега в България. С нашите действия служителите доказаха, че можем да се справяме“, обясни директорът на бургаската полиция.

Командировани за цялото лято са 425 служители на различен сменен режим. Най-голяма е бройката им през юли и август.

„Тази година имаме колеги от Румъния, Чехия, Полша и Германия, които подпомагат нашата дейност. За момента летния сезон преминава изключително спокойно. Ние сме създали добра организация, за да е така до края на сезона“, каза старши комисар Павлов.

Сред новите придобивки за служителите на дирекцията са автомобили и 96 броя персонални полицейски камери, които ще се използват на терен.