Четвъртък, 04 Юли 2024
    
Бургас

МВР отбелязва професионалния си празник (СНИМКИ)

  04.07.2024 16:12  
МВР отбелязва професионалния си празник (СНИМКИ)

МВР отбелязва професионалния си празник утре. По традиция бургаската дирекция празнува ден по-рано. На церемония днес, състояла се пред сградата на ОДМВР-Бургас бяха отличени заслужили полицейски служители.

На събитието присъстваха зам.-областният управител Владимир Крумов, зам.-кметът Манол Тодоров, зам.-командирът на Флотилия бойни спомагателни кораби към ВМС капитан I-ви ранг Павлин Петков, административните ръководители на Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура Мария Маркова, Георги Чинев и Любомир Петров, началникът на РДПБЗН-Бургас старши комисар Николай Николаев и други.

„Много са предизвикателствата пред МВР. Противодействието на престъпността, опазването на обществения ред, пътният травматизъм, опазването на държавната граница, пожарната безопасност и защита на населението. Това са само част от ежедневните ни задачи. Преди броени дни на територията на област Бургас бе проведен световен мотосъбор. Мероприятие, което е първо по рода си не само на територията на областта, но и на цялата страна. За обезпечаването му бяха ангажирани много ресурси и служители. За близо седмица нямахме нито един сигнал за нарушаване на обществения ред, което е показателно за професионализма и добрата работа на нашите служители. Нашите партньори от Европол ни поставиха изключително висока оценка за обезпечаването на това събитие. Искам да изкажа и благодарност към представителите на прокуратурата, на Областна управа, на местната власт, на неправителствени организации, на медии и граждани. На служителите на МВР искам да пожелая здраве и много сили, за да продължат със сърце и душа да служат на обществото. Честит празник, колеги!“, заяви в приветственото си слово старши комисар Емил Павлов, директор на бургаската дирекция.

След това бе запазена минута мълчание и поднесени венци и цветя в памет на служителите на МВР загинали по време на служба.