Четвъртък, 04 Юли 2024
    
Любопитно Приморско

Чехът Лудя посещава Китен за 30 път, получи грамота от кмета на града

  04.07.2024 16:54  
Чехът Лудя посещава Китен за 30 път, получи грамота от кмета на града

  Лудвик, за приятелите си просто Лудя, тази година посещава Китен за 30-ти път, без да пропуска година.

    Любовта си България Лудвик е наследил от родителите си, с които е посещавал България като дете. Като възрастен се влюбва в Китен от пръв поглед и не иска и да помисли за друга алтернатива на лятната си почивка. Не го спират фалитите на агенции, пандемията от Ковид, закритите авиолинии... В някои години се налага да пътува до съседни държави, за да хване самолет до Бургас. Само полетът е на по-висока цена от олинклузив в Египет с включен транспорт от и обратно до родината му, но това не повлиява на решението на големия приятел на Китен.

     Семейство Валичек рядко идват сами в Китен. Често привличат със себе си свои близки и приятели, с които искат да споделят положителните емоции от пребиваването в града на красивата Стана Урдовизка.

      Научавайки историята за верните туристи и големи приятели на Китен, кметът на Китен Николай Марков взе решение да изрази от името на институцията и всички съграждани благодарността си към гостите ни от Тршебич като им връчи грамоти и сувенири, които да им напомнят за любимата туристическа дестинация.

Грамоти получиха чешките туристи Ludvík Valíček (Лудвик Валичек), Lenka Valíčková (Ленка Валичкова) и Dan Valíček (Дан Валичек) за лоялността им към китното морско градче и за безкористното му популяризиране сред техните сънародници. Семейството е от недостатъчно известния у нас, но много красив, град Třebíč (Тршебич) – паметник на ЮНЕСКО.