Петък, 05 Юли 2024
    
Бизнес Бургас

Стартираха проверките за законово упражняване на професията „Екскурзовод“

  05.07.2024 12:50  
Стартираха проверките за законово упражняване на професията „Екскурзовод“

Министерството на туризма стартира на ключови туристически обекти съвместните си проверки за законовото упражняване на професията „Екскурзовод“ заедно с представители на Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция.

В първия ден бяха проверени 5 лица, предоставящи екскурзоводски услуги, които водеха групи на ключови туристически обекти по Черноморието – в град Балчик и Аладжа манастир. При извършените проверки не са констатирани нарушения.

Проверките на контролните органи ще продължат през целия туристически сезон. Целта е гарантиране на законовото извършване на дейността от екскурзоводите и предоставяне на качествени професионални екскурзоводски услуги, оптимална защита за интересите на потребителите на туристически услуги и добър имидж на екскурзоводската професия.

Припомняме, че именно представителите на сдруженията на екскурзоводите в България сами поискаха на срещи с министър Евтим Милошев в навечерието на летния туристически сезон ясна регулация на професията и по-строг контрол – като превенция срещу нелоялните търговски практики и защита на българския туристически продукт


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно
  04.07.2024 13:24      

ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски пред ж