Петък, 05 Юли 2024
    
Несебър

Кметът на Несебър представи проект за цялостно благоутройство на квартал „Възела“ – Слънчев бряг

  05.07.2024 14:44  
Кметът на Несебър представи проект за цялостно благоутройство на квартал „Възела“ – Слънчев бряг

 

Кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с живущите в  квартал „Възела“ - Слънчев бряг - запад, за да представи коригирания проект за  благоустрояване  на общинските терени в жилищния район.

По-рано през годината първоначалният вариант на  общинския план за модернизация на квартала бе подложен на обсъждане и след като предложенията на гражданите бяха взети под внимание, проектът, с автор  архитект Бонев, бе преработен.

По време на срещата бе разяснено, че цялостното благоустрояване  на междублоковите пространства ще започне след края на туристическия сезон.  „Възела“ е изграден преди повече от 50 години, а през последните 30  на негова територия са извършвани само частични инфраструктурни ремонти.

Сега община Несебър предприема мащабни ремонтни дейности, целящи превръщането на този район на града в  привлекателна жилищна зона с много зеленина и съвременно градоустройство, където най-важната за  модерното строителство  задача – паркинг зони с достатъчен брой – над 340 места, е решена.

В плановете на общината са залегнали всички изискуеми по  съвременните  стандарти елементи: предвидени са   детска и спортна  площадка,  фитнес на открито и кът за тихи игри; ще бъде изпълнен проект за ново улично осветление и оформяне на пешеходни зони, планиран е цялостен ремонт на вътрешно кварталната улична мрежа и оформяне на широки затревени и зацветени пространства и зони за отдих. Важен акцент в проекта, представен от архитект Бонев, е предвиденият зелен шумоAизолиращ пояс от дървесни видове, които ще осигурят прохлада, уединение  и усещане за близост с природата. За спокойствие на гражданите, общината ще изгради система за ограничен достъп  до жилищните зони и съвременна система за абонаментно  паркиране.

В резултат на предприетите мерки за  реконструкция и благоустрояване чувствително  ще повиши качеството на живот  на жителите на квартала и ще се укрепи самочувствието им на граждани на община Несебър.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно
  04.07.2024 13:24      

ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски пред ж