Петък, 05 Юли 2024
    
Камено Крими

Обвинената в трафик на бебета Гюлгес не знаела, че я издирват в Гърция (ОБНОВЕНА)

  05.07.2024 15:29  
Обвинената в трафик на бебета Гюлгес не знаела, че я издирват в Гърция (ОБНОВЕНА)

Георги РУСИНОВ

 

Обвинената в трафик на бебета Гюлгес Салим даже не знаела, че е издирвана в Гърция за участие в канал за трафик на бебета. Това стана ясно днес в заседание на Апелативен съд – Бургас, с което тя обжалва задържането си под стража. Европейската заповед за арест е издадена отпреди 3 години от властите в южната ни съседка, а престъпната дейност на трафикантите била от 2013-2015-а. Салим е задържана преди дни на адрес в Камено, където живее с мъж.

Адвокатът й Калин Янев поиска назначаване на съдебно-медицинска експертиза и разпит на партньора й. Защитникът посочи, че тя е след операция и трябва да спазва хранителен режим, който в затвора не може да й се осигури. Салим не трябвало да яде бобови храни, каквито били сред основните в затвора, добави той, а отделно от това имало опасност да развие инфекция заради лошите условия в ареста.

От Прокуратурата възразиха на исканията, но съдебният състав позволи мъжът да бъде разпитан единствено за уточняване постоянния адрес на обвиняемата. От думите му стана ясно, че в последните 6-7 години са работили в Германия, Нидерландия и Гърция. Не знаели, че е издирвана и свободно влизали в страната, когато се връщали от гастрол. Докато били в България, живеели на същия адрес в Камено, откъдето бе изведена с белезници Салим.

Адвокат Янев поиска тя да бъде освободена под „домашен арест“, с възможност за проследяваща гривна, или да бъде пусната под гаранция.

Обвиняемата заяви пред съдиите, че не желае да е в ареста, но иска колкото се може по-бързо да отиде в Гърция, за да изясни за какво е издирвана. В кулоарите на съда отказа да отговаря на каквито и да е въпроси за трафик на бебета, съпругът й също.

Апелативен съд - Бургас наложи "домашен арест" на Салим, като се съобрази със здравословното й състояние и фактът, че има постоянен адрес, на който да търпи мярката си за неотклонение.


Анкета

Мнения

Мнения
Пеевски: ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно
  04.07.2024 13:24      

ДПС не се разцепва. С Ахмед Доган ще бъдем заедно. Това заяви лидерът на ДПС Делян Пеевски пред ж