Събота, 06 Юли 2024
    
Бургас Любопитно

Захарните катерици – история с продължение

  06.07.2024 13:49  
Захарните катерици – история с продължение
Александра вече сбъдва мечтата си – учи за ветеринарен лекар

 

 

Материал в „Черноморски фар“ помогна на мъж да открие Александра Попова, за да ѝ подари две мили животинчета

Дона МИТЕВА

Материал на вестник „Черноморски фар“ помогна на мъж да открие Александра Попова, за да ѝ подари своите две захарни катерици. За да разкаже случката с вестника, се свърза майката на Александра – доц. д-р Светла Далакчиева, от РИМ – Бургас.

Бившата ученичка на Природоматематическата гимназия „Академик Никола Обрешков“ в Бургас вече сбъдва мечтата си и е студентка по ветеринарна медицина. Но отглеждането на захарни торбести летящи катерици, наричани още захарен посум или само захарна катерица, продължава. Дори майка ѝ се похвали, че имат вече и малки. Двойката тези дни е показала наследниците си, което се е превърнало в малък празник.

Та с Александра и семейството ѝ се е свързал човек от съседно градче и е пожелал да ѝ дари две мъжки захарни катерици, защото по една или друга причина той не можел повече да се грижи за тях. „Сигурен съм, че те ще бъдат в добри, обичащи и грижовни ръце“, подчертал той.

Когато го попитали как все пак е разбрал, че Александра отглежда захарни катерици и те са нейната слабост, човекът признал, че прочел материала за нея и нейните катерици във вестник „Черноморски фар“.

„Опитвам се да внуша на всеки, който при милия им вид се навива да си има подобен екзотичен любимец, че трябва да е с отговорно отношение. Както към всяко едно животно, така и към захарните катерици трябва да се подхожда сериозно. Животните учат на отговорност“, категорична е бъдещата ветеринарка.