Събота, 06 Юли 2024
    
Бургас

На финала! Започва приема на заявления за първи етап на класиране в гимназиите

  06.07.2024 14:18  
На финала! Започва приема на заявления за първи етап на класиране в гимназиите

 

От 8 до 10 юли ще се подават заявления за участие в първия етап на класирането в училищата с прием на учениците след седми клас, сочи предварителния график, публикуван на страницата на Регионалното управление на образованието.

Подаването на заявлениеята за първи, трети и четвърти етап на класирането е само по електронен път. Това може да стане: без чуждо съдействие от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието; със съдействие на училището, в което ученикът завършва седми клас през профила на ученика в рамките на работния ден; със съдействие на друго училище (т.нар. училище гнездо), определено от началника на РУО, в рамките на работния ден.

Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа и индивидуален код за достъп, напомнят от Просветното министерство.

Някои от бургаските училища вече се похвалиха в социалните мрежи с успехите на своите седмокласици.

   „ ППМГ "Акад. Никола Обрешков", Бургас е на трето място в България (от 1722 училища в страната) по резултати на НВО по математика за VII клас с разлика от 0,01 след Математическа гимназия “Д-р Петър Берон” и с 1,78 след СМГ, която е на първо място в страната.

    ППМГ "Акад. Никола Обрешков", Бургас е на осмо място в България по резултати на НВО по БЕЛ за VII клас с разлика от 3,20 точки след първото място на ЧОУ “Св. София””, написаха от бургаската математическа, отдавайки дължимото и на учителите Димитринка Вълчева и Йовка Николова.

„С гордост съобщаваме, че ОУ "Александър Георгиев-Коджакафалията" е на второ място в резултатите от Националното външно оценяване (НВО) за град Бургас. Този успех е доказателство за упоритата работа и всеотдайността както на нашите ученици, така и на преподавателския ни екип”, Споделиха радостта си от основното училище.

   .