Понеделник, 08 Юли 2024
    
Бургас Култура

Бойни изкуства, танци и работилници „доведоха“ Китай в Бургас

  08.07.2024 10:16  
Бойни изкуства, танци и работилници „доведоха“ Китай в Бургас

Мария Николова

 

  На редица интересни източни  забавни изпълнения се насладиха посетители на Морската градина в Бургас. Събитието бе под надслов „Докосване до Китай“ и бе организирано от Институт Конфуций, чието ползотворно сътрудничество с Община Бургас започва през 2016г.

       Чрез представените бойни изкуства, танци и песни, хората се докоснаха до хилядолетната  Китайска култура и традиции базирани на отношението към природата, живота и смъртта, грижата за себе си и общуването с другия.

       Сценичната програма започна  с Танца на дракона като символ на добротата, смелостта и благородството. Създаден в знак на благодарност и почит, той гони злите духове и лошия късмет.

  , и ученици от СУ „Васил Левски“- гр. Русе, с изучаване на източни езици и дългогодишен партньор на института, както и тазгодишната победителка в националния кръг в състезанието за владеене на китайски език „Китайски езиков мост“.

       След концерта хората се запътиха към работилниците, където можеха да опитат китайска храна, да облекат традиционни дрехи, да получат името си написано но китайски както и да получат като ръчно изработен сувенир талисманче, съществуващо от древността и изработено под формата на водно конче, носено също като част от облеклото.

       Събитието събра много хора, докосвайки ги до Източните култури.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Искра Михайлова: Спекулация е да се каже – „Доган нареди“. Дерибеите ги посочват хората
  08.07.2024 11:38      

"Има една силна партия - ДПС. Няма различни ДПС-та, както казват. Няма автентично ДПС. Всеки