Понеделник, 08 Юли 2024
    
Крими

Убийството в Слънчев бряг – заради жена, мъжете и тя работили наблизо

  08.07.2024 15:40  
Убийството в Слънчев бряг – заради жена, мъжете и тя работили наблизо

Георги РУСИНОВ

 

Убийството от петък вечер в Слънчев бряг, в което 38-годишният криминално проявен Христо Димитров от Ловеч наръга друг мъж с нож в сърцето, е било заради жена. Това стана ясно днес по време на заседанието, в което се взе мярката му за неотклонение.

Убиецът, покойникът и жената, обект на желанията им, работили наблизо – буквално един срещу друг в Слънчев бряг, заяви прокурорът по делото Ангел Георгиев.

„Мотивът за престъплението е от житейски-битов характер – жена. Действия от ревност, несподеляне. Такива неща. Изключително тривиално е“, коментира пред журналисти в кулоарите на съда държавният обвинител.

Ножът бил 21-сантиметров и обвиняемият го носил постоянно в себе си. Пред разследващите казал, че го закупил същия ден. Димитров е с две предишни осъждания – за кражба и управление на МПС след употреба на алкохол. Прокурор Георгиев поиска постоянното му задържане в ареста.

„Изяснено е откъм фактическа страна. Извършено е изключително брутално убийство с нож, директно в сърцето. Трябва само да получим заключенията по съдебните експертизи и делото ще бъде внесено в съда. От 10 до 20 години е предвиденото наказание за умишлено убийство. Към момента нямаме данни за по-тежка квалификация“, посочи той.

Служебният му защитник адвокат Георги Георгиев заяви, че ще пледира за пускане под гаранция, тъй като имало данни, че клиентът му е бил провокиран от убития, който бил много по-едър мъж. Това, според него ще и основание да се иска промяна в квалификацията на обвинението.

„Той е притеснен, не може много да говори. Стресиран е, не е искал да го направи. Не е умишлено. Нямал е намерение да го убива, искал е да го сплаши. В съзнание е, не е психично болен, няма наркотици, няма алкохол“, заяви защитникът и добави:

„Нямам право да разгласявам данни от разследването. Не съм чел делото. Това е обща информация. Хубаво е, че се появиха записи от камери, където почти всичко е заснето и ще помогне в бъдеще да се изясни кой какво е правил. Сега още е толкова стресиран, че няма как да даде обяснения, а другият не може да даде. Това не е от един ден. Имали са разправии отпреди това, знаели са кой кой е“.

В зала Димитров не коментира нищо. Окръжен съд – Бургас го остави в ареста за постоянно.