Понеделник, 08 Юли 2024
    
Бургас

ОУ “Найден Геров“ стана единственото българско училище член на Световния Алианс на училищата- Global School Alliance

  08.07.2024 16:08  
ОУ “Найден Геров“ стана единственото българско училище член на Световния Алианс на училищата- Global School Alliance

 

Дона МИТЕВА

От днес ОУ “Найден Геров“- Бургас е член на Световния Алианс на училищата- Global School Alliance, съобщиха новината от там.

Global School Alliance обединява учителите от цял ​​свят с общата цел- да предоставят глобално обучение за учениците. Чрез комбиниране на  сътрудничество, членовете могат да развият трансформиращи международни партньорства и автентични учебни преживявания.

Членовете на Световния Алианс на училищата- Global School Alliance сa от всички краища на света и си сътрудничат по съвместни проекти и се свързват чрез обмен и обучение в световен мащаб.

Членството дава  възможност  за достъп до широк набор от ресурси, възможности и опит както за подобряване на качеството на образованието, така и за насърчаване на глобална перспектива както сред ученици, така и сред преподаватели.

Global School Alliance инвестира в развитието на глобалното образование, а ОУ “Найден Геров“ е единственото  училище в България, прието за членство в Алианса.

„Новината дойде преди по-малко от час. Наистина много се радвам, защото това членство повишава авторитета на нашето училище и дава възможност за контакти с училища от целия свят. Допринася за широк достъп до ресурси както за учениците, така и за учителите и за онлайн и реален обмен на добри практики“, коментира Мариана Монева, преподавател по английски.