Вторник, 16 Юли 2024
    
Бургас

Ремонт подобрява условията в детските отделения на УМБАЛ Бургас

  10.07.2024 10:48  
Ремонт подобрява условията в детските отделения  на УМБАЛ Бургас

 

 

Напредва ремонтът в детските отделения на УМБАЛ Бургас. Със собствени средства на болницата, 70 000 лева, отпуснати от Община Бургас и средства на дарители, се подобряват условията, в които се лекуват най-малките пациенти. Дейностите се извършват поетапно, тъй като не е възможно отделенията да бъдат затворени изцяло и да спрат да приемат пациенти съобщават от болницата.

В Първо детско отделение са ремонтирани бани и санитарни възли, поправени са контакти, извършена е шпакловка и боядисване, купени са нови мебели. Липсващи вещи – като седалки на тоалетни чинии, кранчета, слушалки за душ са подменени. За съжаление няколко дни след смяната, душ слушалки отново липсват. Оказва се, че това е най-предпочитаният "спомен", с който придружители на малките пациенти си тръгват, след като бъдат изписани.

След като се приключи с дейностите в Първо детско отделение, ремонтите ще продължат и във Второ детско отделение. Предстои покупка на нова апаратура и консумативи за двете отделения, които се амортизират най-често. Те също са със средства от дарители – 48 000 лева.